Panasonic Lumix S9 on ettevõtte kõige kompaktsem täiskaader hübriidkaamera
autor: Stephan Redko

Alles eelmisel aastal laineid löönud Lumix S5 II seeria pööras paljude foto- ja videograafide pilgud just Panasonicu poole, kellest nii mõnigi liikus ka päriselt L-bajonet süsteemile just selle kaamera tõttu.

Kes seda veel teinud ei ole, siis võivad oma meelt muuta lähiajal, sest Panasonic teatas, et müügile on tulekul L-bajoneti seni kõige kompaktsem täiskaader hübriidkaamera, mis jagab nii mõndagi oma suure vennaga ehk S5 II omadustest.

Panasonic Lumix S9

Panasonic Lumix S9 — väike, aga ääretult võimas

Panasonic Lumix DC-S9 kasutab 24,2-megapikslist täiskaader CMOS sensorit, mis lubab kiiret autofookust tänu üleminekule faastuvastus autofookusele.

Sama sensorit kasutavad ka Lumix S5 II ja S5 IIx, mida on juba põhjalikult katsetatud ning mille puhul võib täieliku enesekindlusega öelda, et selle autofookus on kordades kiirem ja täpsem kui varasematel Panasonicu kaameratel.

Kuigi autofookuse teema on alles hiljuti Panasonic käppa saanud, siis keresiseste stabilisaatorite puhul on nad alati olnud liidripositsioonil ning rõõm on teatada, et ka Lumix S9 täiskaader hübriidkaameras peitub kuni 6,5-stopine stabilisaator.

Tänu sellele on Sul võimalik ilma ühegi lisavahendita (nagu statiivi või gimbali) saavutada hübriidkaameraga sujuvaid ning värinavabasid kaadreid, mida nt. sisuloojad ja run-and-gun videograafid kindlasti hindavad kaameras.

Lumix LAB nutirakendus

Koos uhiuue hübriidkaameraga tõi Panasonic välja ka uue nutitelefoni rakenduse, mis kannab nime “Lumix LAB“.

Äpp võimaldab kasutajatel hõlpsasti fotosid ja videoid oma telefoni tõmmata ning neid töödelda. Eriti lihtsaks teeb selle uus MP4 Lite režiim, mis on optimiseeritud videofaili formaat videosisu jagamiseks sotsiaalmeediasse. Samuti saad Sa rakenduse kaudu LUT faile üle viia oma telefonist otse kaamerasse.

Oma lemmik LUT faile saad Sa kaameras otse videosalvestustele peale visata, et saada aimu, milline lõplik kaader umbes välja hakkab nägema värvide ja kontrastsuse poolest. Selline funktsioon on üldjuhul saadaval olnud vaid kallimates kinokaamerates ehk kummardus Panasonicule, et nad kaasasid selle oma ühte kõige odavamasse täiskaader hübriidkaamerasse.

Boonusena, Lumix S9 hübriidkaamera peale on lisatud ka eraldi “LUT” nupp, mis aitab hõlpsasti muuta kaadril kuvatavat LUT’i või selle ära eemaldada.

Panasonic Lumix S9 salvestab kuni 6.2K resolutsioonis 30 kaadrit/sek (4:2:0 10-bit) ning valikus on ka open-gate režiim, mis salvestab video kogu sensori ulatuses ehk 3:2 kuvasuhtes.

Oma sisu kuvab see 3-tollisel, 1,84M punktisel puutetundlikul ekraanil, mis on nii pööratav kui ka kallutatav — täpselt see, mida sisuloojad vajavad ise enda filmimiseks ning mida fotograafid vajavad keerulistes nurkades pildistamiseks.

Kaamera külje pealt leiame USB-C pesa laadimise ja andmeedastuse jaoks, 3,5mm sisendi mikrofoni jaoks ning microHDMI väljundi väliste monitoride jms jaoks.

S9 kere kaalub kõigest 403 grammi ning suuruse poolest on see väiksem kui nt. populaarne Fujifilm X100VI, mis on muljetavaldav, sest Fuji kasutab väiksemat poolkaader sensorit.

Photopointi jõuab uhiuus Panasonic Lumix S9 müügile neljas erinevas värvitoonis ning esimesi eksemplare ootame meie pealattu eeldatavalt juunikuu lõpupaiku. See tõotab tulla populaarne kaamera nii et vormista eeltellimus alloleva lingi kaudu kohe ära 👇

 

Eeltelli Panasonic Lumix S9 ja vii kvaliteet täiesti uuele tasemele »

 


Kui Sa ei tea, mida oma vana kaameraga peale hakata, siis on võimalus see meile pakkuda ning nõnda saad uue kaamera ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot »

Kahtlemata on uue kaamera ostmine arvestatav investeering ja seetõttu pakume võimalust kasutada mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi – nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

Photopoint on Panasonic fototehnika ametlik ja pikaajaline premium partner Eestis. Photopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

(9)

The post Panasonic Lumix S9 on ettevõtte kõige kompaktsem täiskaader hübriidkaamera appeared first on Photopointi ajaveeb.

Panasonic Lumix S 26mm f/8 teeb fotograafia uuesti põnevaks
autor: Stephan Redko

Koos uhiuue Lumix S9 täiskaader hübriidkaameraga tutvustas Panasonic ka uut objektiivi, mis sobiks ideaalselt selle kaamera külge, et komplimenteerida selle kompaktsust veelgi rohkem. Selleks on Lumix S 26mm f/8 Pancake (MF) fiksobjektiiv!

Olgugi, et selle objektiivi nime lugedes ei pruugi see esialgu kõlada eriti ahvatlevalt, sest sellel on fikseeritud f/8 ava, siis ilmselt ei tee see asja paremaks kui ma ütlen, et sellel puudub automaatne teravustamine.

Kuid kõike seda arvesse võttes olen ma siiski arvamusel, et tegu on ühe parima objektiiviga, mida paaritada uue Lumix S9 hübriidkaameraga. Miks?

Kui tegu oleks olnud automaatselt teravustava f/8 objektiiviga, siis sellel ei oleks olnud mingit pointi. Samuti ei oleks loogiline olnud, kui tegu oleks olnud suurema avaga objektiiviga (nt. f/2.8), mis teravustab vaid manuaalselt.

Kuid nende kahe kombo ehk fikseeritud f/8 ava ja manuaalfookus, on Panasonic loonud midagi väga põnevat ja teistsugust hetkel olemasolevatest objektiividest.

Kuna manuaalselt teravustades on suurte avadega fookuse paika saamine üpris keeruline ning ajakulukas tegevus, siis Panasonic on selle võimaluse Sinult lihtsalt ära võtnud ning objektiivile andnud fikseeritud f/8 ava.

See võimaldab Sul lihtsalt keskenduda fotograafia protsessile ning vähendada peavalu, kas kaader Sai fookusesse või mitte. Kuna tegu on ka üpris lainurkse objektiiviga, siis terava kaadri tõenäosus on veelgi suurem, kuna naturaalset compression’it on vähem kui telefoto objektiivides.

 

Nagu piltidelt näha, siis tegu on äärmiselt kompaktse pannkook-stiilis objektiiviga ning seda võiks vabalt eksitada kaamera kerekorgiga, sest Panasonic Lumix S 26mm f/8 kaalub kõigest 58 grammi ning on 18mm pikk.

Vaatamata selle suurusele lubab Panasonic objektiivile suurepärast pildikvaliteeti ning makrovõtteid tänu 0,25-meetrisele lähimale teravustamiskaugusele.

Uus objektiiv jõuab tõenäoliselt müüki Panasonic Lumix S9 hübriidkaameraga üheaegselt ehk juunikuu lõpupaiku. Esita eeltellimus alloleva lingi kaudu, et olla eelisjärjekorras kui esimesed eksemplarid Photopointi pealattu jõuavad.

 

Eeltelli Panasonic Lumix S 26mm f/8 lainurkobjektiiv kohe ära »

 

Photopoint on Panasonic fototehnika ametlik ja pikaajaline premium partner Eestis. Photopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

(7)

The post Panasonic Lumix S 26mm f/8 teeb fotograafia uuesti põnevaks appeared first on Photopointi ajaveeb.

Milline Tamron objektiiv valida Sony poolkaader hübriidkaamera ette?
autor: Jürgen Veerme

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD

Eelkõige oma kompaktsuse ja suurepärase foto/videovõimekuse poolest on Sony a6100, Sony a6400, Sony a6600, Sony a6700 ja Sony ZV-E10 ülemaailmselt ühed kõige enam ostetud poolkaader ehk APS-C sensoriga hübriidkaamerad.

Seetõttu pakuvad paljud tootjad nende ette ka mitmesuguseid suum,- prime-, lainurk- ja teleobjektiive ning seekord otsustasime vaadata, mida võiksid Sa Tamroni valikust oma praeguse või tulevase Sony hübriidkaamera ette eelistada.


Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD

Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A RXD pakub mitmekülgset suumivahemikku koos püsiva f/2.8 avaga, mis on ideaalne erinevates pildistamistingimustes nagu portreed, maastikud ja isegi lähivõtted.

Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A RXD

Muuhulgas on see objektiiv kasulik ja meelepärane kindlasti ka filmijatele, sest selle sees olev ainulaadse AI-tehnoloogiaga võimas VC pildistabilisaator aitab luua võrratult sujuvat videomaterjali.

Soovid Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A RXD enne ostmist oma Sony hübriidkaamera ees järele proovida? Pole probleem, sest antud objektiiv on laenutamiseks saadaval ka Photopointi foto- ja videotehnika rendis nii Tallinnas kui Tartus. 

Tutvu lisaks:

 

Telli Tamron 17-70mm Di III-A RXD ja asu avastama uusi perspektiive ››

 


Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A VC VXD

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A[2] VC VXD omab lausa 16,6x suumi ning sellega saab 18 mm asendis pildistada laiu vaateid (maastikul või kitsamas ruumis) ja 300 mm asendisse suumides püüda pildile kaugustes olevaid objekte nii nagu need oleksid päris lähedal.

Tamron 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A[2] VC VXD (B061)

Sellel ultrasuumil on olemas Tamroni teada-tuntud VC-pildistabilisaator ja see on varustatud ka VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) teravustamismootoriga, mis pakub ülimalt täpset ja vaikset teravustamist. 

Objektiiv hakkas huvitama, aga pole ostus veel päris kindel? Sellisel juhul tutvu lähemalt:

 

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A VC VXD on olemas meie esinduskauplustes või telli see koju ››

 


Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD

Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD on kompaktne telesuumobjektiiv, mis koos oma fantastilise VC-pildistabilisaatoriga sobib suurepäraselt loodus- ja spordifotograafia jaoks.

See pakub kiiret ava ja kui see “paaritada” mõne Sony APS-C sensoriga hübriidkaameraga, siis telesuumi efektiivseks fookuskauguseks on meeletud 750mm, et olla tegevusele tõeliselt lähedal.

Tamron 150 500mm F/5 6.7 Di III VC VXD

Objektiiv on varustatud VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) teravustamismootoriga, mis pakub ülimalt täpset ja vaikset teravustamist. Loomulikult teeb see täielikult koostööd ka Sony kaamerasiseste funktsioonidega nagu Hybrid AF ja Eye AF

Objektiiv hakkas huvitama, aga pole ostus veel päris kindel? Sellisel juhul tutvu lähemalt:

Muide, kui soovid Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD enne ostu oma Sony hübriidkaamera ees järele proovida, siis see on laenutamiseks saadaval ka Photopointi foto- ja videotehnika rendis nii Tallinnas kui Tartus. 

 

Telli enda Sony hübriidkaamera ette Tamron 150-500mm VXD ››

 


Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD ülilainurkobjektiiv oma konstantse f/2.8 avaga on suurepärane maastiku- ja arhitektuurifotograafia jaoks.

Muuhulgas on see väga hea valik neile, kes filmivad vloge, sest kasutusel on  RXD samm-mootor, mis pakub ülimalt kiiret ja täpset automaatset teravustamist.

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD

Niiskuskindla konstruktsiooniga 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD pakub välitingimustes ehk Eesti muutuvas ilmas pildistamisel/filmimisel paremat kaitset. 

 

Telli enda Sony APS-C hübriidkaamera ette Tamron 11-20mm RXD ››

 


Ära unusta taotleda lisagarantiid!

Tamroni objektiivid on alati olnud tuntud oma suurepärase kvaliteedi poolest ja seetõttu võid mistahes Tamron objektiivi ostul nende käest taotleda juurde tasuta 5-aastast pikendatud tootjagarantiid.

Selleks tuleb Sul minna “Tamron Warranty” lehele ja objektiiv registreerida kahe kuu jooksul alates ostukuupäevast.

 


Kahtlemata on uue objektiivi ostmine arvestatav investeering ja seetõttu pakume võimalust kasutada mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi – nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

Kogu hübriidkaameratele mõeldud Tamron objektiivide valik (paljud neist on saadaval ka Photopointi rendis):

PS! Teeme vahetust – too enda enda vana fototehnika meile ja saad uue kaamera või objektiivi ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot ›

Photopoint on Tamroni ametlik ja pikaajaline partner Eestis. Photopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

(5)

The post Milline Tamron objektiiv valida Sony poolkaader hübriidkaamera ette? appeared first on Photopointi ajaveeb.

Lowepro PhotoSport X seeria seljakotid on loodud fotograafist matkajatele
autor: Stephan Redko

Photopointi veebikaubamajja ja esinduskauplustesse on müügile jõudnud Lowepro PhotoSport X seeria, mille seast leiad sobiva fotokoti nii lühema kui ka mitmepäevalise matka jaoks.

Selle kaamerakottide perekond jaotub peamiselt kahte gruppi ehk PhotoSport III on mõeldud eelkõige kuni ühepäevaste retkede jaoks (saadaval 15-24L mahus), kuid kallima PhotoSport Pro seeria mahutavad piisavalt tarbeid kuni 5-päevalise matka jaoks (saadaval 35-70L mahutavusega).

PhotoSport seeriat iseloomustab ergonoomsus, suur mahutavus ning ilmastikukindlus — kõik, mida vajad ning eeldad ühest korralikust matkakotist.

LowePro PhotoSport seljakott

Üheks peamiseks eeliseks PhotoSport X kottidega on nende lihtsustatud ligipääs kaameravarustusele, mida enamus tavapärased matkakotid kindlasti ei võimalda.

Oma kaamera, drooni, objektiivid vms saad pista eemaldatavasse “camera insert” ehk kaamerakuubiku sisse, kus Sinu kaameravarustus on kaitstud väliste elementide eest. Samuti saad Sa “kuubiku” kotist välja võtta ning seda eraldi kaameravutlarina kanda.

Samuti ühilduvad kõik PhotoSport X seljakotid ettevõtte GearUp PRO aksessuaaridega, mis avardavad veelgi seljakoti funktsionaalsust.

LowePro PhotoSport seljakott

Lowepro sõnul on antud kaamerakottide loomisel kasutatud kuni 86% taaskasutatud riiet, mis tugevdab ettevõtte pühendumust keskkonnamõju vähendamisele.

Kõik PhotoSport X seeria kotid kannavad ka “AW” märgist, mis tähendab, et need on iga ilma jaoks loodud ning on valmis Sinuga kaasa tulema ka kõige ekstreemsematele seiklustele.

 

Sirvi Lowepro Photosport X valikut ja telli endale kõige sobivam ära »

 

Photopoint on Lowepro ametlik partner ja maaletooja nii Eestis, Lätis kui Leedus.

(15)

The post Lowepro PhotoSport X seeria seljakotid on loodud fotograafist matkajatele appeared first on Photopointi ajaveeb.

Kiire ja valgusjõulise Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2 ostul säästad lausa 300€
autor: Jürgen Veerme

Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2

Rohkete kiituste ja erinevate auhindadega pärjatud Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2 on teise põlvkonna kiire ja valgusjõuline f/2.8 avaga telesuum-objektiiv, mis on praegu müügil suvise soodushinnaga 1199€ (1499€).

Selle kõige märkimisväärsemaks uuenduseks on aastakümnete jooksul erinevates Tamroni objektiividest ennast tõestanud VC (Vibration Compensation) pildistabilisaatori lisandumine. See tagab käest pildistades selged ja teravad pildid nii kaug- kui lähivõtteid tehes või vähese valgusega tingimustes.

Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2 objektiiv Sonyle

Harjumuspäraselt on Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2 ilmastikukindla konstruktsiooniga ning selle esielemendil on fluorkate, mis kaitseb objektiivi sõrmejälgede, mustuse ja niiskuse eest.

TAMRON Lens Utility tarkvara

70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2 kasutab muuhulgas ka  “TAMRON Lens Utility” tarkvara, mis võimaldab objektiivi ühendada USB-kaabli (USB Type-A to Type-C) abil arvutiga.

Selline mugav funktsionaalsus lubab kasutajatel ise objektiivi valitud seadeid kohandada ja püsivara värskendada. See omakorda pakub igaühele paindlikke võimalusi, mis sobivad just iga konkreetse pildistamise või videovõtte olukorraga.

Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2 objektiiv Sonyle

Juhul, kui Sul kohe objektiivi ostuks peaks vahendeid puudu jääma, siis pakume mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi – nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

 

Telli enda Sony hübriidkaamera ette auhinnatud Tamron 70-180mm VC VXD G2 ››

 


Kogu hübriidkaameratele mõeldud Tamron objektiivide valik (paljud neist on saadaval ka Photopointi rendis):

PS! Teeme vahetust – too enda enda vana fototehnika meile ja saad uue kaamera või objektiivi ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot ›

Soodushind kehtib 16. mai – 31. juuli 2024.
Photopoint on Tamroni ametlik ja pikaajaline partner Eestis. Photopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

 

(8)

The post Kiire ja valgusjõulise Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2 ostul säästad lausa 300€ appeared first on Photopointi ajaveeb.

1 2 3 4 5 6 7 8 9